اسباب بازی آموزشی چیست؟
پیش از خرید اسباب بازی برای کودکان باید شرایط متعددی را در نظر بگیرید تا علاوه بر سرگرمی، رشد فکری و جسمی را برای کودک به همراه داشته باشد. در فروشگاه اینترنتی اسباب بازی توی سان بیشتر و کاملتر به این موضوع پرداخته شده است.
اسباب بازیهای آموزشی در واقع اسباب بازیهای جالبی هستند که اغلب کودکان، آنها را دوست دارند و برای سرگرمی از آنها بهره میگیرند. این وسایل به تدریج، تواناییها و مهارتهای تازهای را به کودکان آموزش میدهند و موجب تقویت هوش آنها میشوند. برای مثال ماشین شارژی کودک در سنین مناسب می تواند در بهبود اعتماد بنفس و عملکرد جسمی کودک نقش زیادی داشته باشد.
بهتر است بدانید که بازی بچهها به آنها کمک میکند خودشان و اطرافیانشان را بهتر بشناسند. در این بین اسباب بازیهای آموزشی هم به عنوان ابزاری مهم برای انجام این کار، به آنها کمک میکنند. امروزه اسباب بازیها به صورت حرفهای و هوشمندانهای طراحی شدهاند که اندازه، احساس، تعاملات، رنگ، شکل و روشی که کودکان از آن استفاده میکند میتواند موجب تقویت واکنشهای فیزیکی و فکری بیشتر آنها شود. در کل میتوان گفت که اسباب بازیهای آموزشی، اسباب بازیهایی هستند که میتوانند واکنش خاصی را در کودکان ایجاد کنند.
مزایا و اهداف آموزشی اسباب بازی ها
- افزایش یادگیری
- کشف استعداد
- قویتر کردن مسیرهای عصبی مغز
- افزایش مهارتهای زبان
- بهبود مهارتهای شناختی و ذهنی
- افزایش تواناییها فیزیکی
- سرگرم شدن
- رشد هوش
- افزایش مهارتهای اجتماعی
- ایجاد خلاقیت بیشتر
- افزایش درک مسائل
نکات مهم برای انتخاب و اهداف آموزشی اسباب بازی ها
- اهداف آموزشی اسباب بازی ها را نادیده نگیرید و تا حد امکان سعی کنید سراغ گزینههای چند کاربرده بروید. زیرا این اسباب بازیها جذابیت بیشتری برای کودکان دارند و با بازی کردن با آنها، خسته نمیشوند.
- بهتر است از اسباب بازیهای همه کاره بهره بگیرید زیرا این اسباب بازیها، مهارتهای بنیادی و تفکر انتقادی کودکان را پروش میدهند.
- دقت داشته باشید که بهترین اسباب بازیها چندین عنصر یادگیری را با هم دیگر ترکیب میکنند و اجازه کشف را به بچهها میدهند. در این صورت نیز کودکان از قدرت تخیل خود بیشتر استفاده میکنند و چیزهای جدیدتری هم یاد میگیرند.
- اگر کودکانتان به انجام کارهای هنری علاقه دارند، بهتر است سراغ اسباب بازیهایی بروید که امکان ساخت و ساز در آنها وجود داشته باشد. مثلا میتوانید از اسباب بازیهای ساختمان سازی، جورچینها، پازل، ساعتهای بازی و... بهره ببرید.
- به هیچ عنوان کودکان خود را مجبور نکنید از اسباب بازیهایی که به آنها علاقهای ندارند، استفاده کنند. به جای است کار بهتر است از علایق فعلی آنها حمایت کنید و اسباب بازیهایی که دوست دارند را در اختیارشان، قرار دهید.
- در واقع والدین باید از اسباب بازیهای آموزشی کمک بگیرند که با علایق کودکانشان هماهنگی داشته باشد، در غیر این صورت ممکن است آنها اصلا میلی به یادگیری چیزهای جدید نداشته باشند.
- سعی کنید اسباب بازیهایی را تهیه کنید که کودکان در رنجهای سنی مختلف، بتوانند از آنها استفاده کنند.
- به طور معمول اسباب بازیهای آموزشی ساده، برای کودکان کم سن مناسباند زیرا اسباب بازیهایی که پیچیده هستند به کودک اجازه نمیدهند که از تخیلشان استفاده کنند.
- توجه داشته باشید عروسکها و اسباب بازیهایی که صحبت یا حرکت میکنند، مسئولیت و رهبری وضعیت بازی را به عهده میگیرند. در حالی که کودکان باید در بازی به عنوان هدایتگر بازی، نقش داشته باشند.
- بهتر است برای ایمنی بیشتر، اسباب بازیها را با توجه به سن کودکانتان تهیه کنید و با خیال راحت آنها را در اختیارشان قرار دهید.
- تا حد امکان سراغ اسباب بازیهای الکترونیکی نروید زیرا این اسباب بازیها خطرات و مشکلاتی مانند تأخیر و اختلال در رشد کودک، کاهش شنوایی، ایجاد اختلال در تکلم و زبان، افزایش وزن، کاهش بینایی و... به وجود میآورند.
- از آن جایی که کودکان در سنین کم آموزش پذیری عالیتری دارند، پیشنهاد میکنیم اسباب بازیهای مناسبی را انتخاب کنید و با استفاده از آن مهارتهای لازم را به کودکانتان آموزش دهید.
- بازیهای حل مسئله را نادیده نگیرید و حتما از آنها هم بهره بگیرید. زیرا این بازیها قدرت تمرکز و تفکر کودکان را افزایش میدهد و به آنها کمک میکنند همه کارها را با حوصله و دقت انجام دهند، در کارهایشان عجله نکنند، با آرامش بازی منند و سریعا عصبی نشوند.